ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ

Προς τους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές

Αγαπητοί μας,

Ενόψει της έναρξης τελέσεως των Ιερών Μυστηρίων και των Ιερών Ακολουθιών στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου από τις 17 μηνός Μαΐου τ.ε., θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις απαραίτητες σχετικές προσαρμογές και να σας παρακαλέσουμε για την πιστή τήρησή των σχετικών οδηγιών. Αποτελεί υποχρέωσή μας η τήρηση τους για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία που πλήττει τη χώρα μας αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιερού μας Ναού.

Με τη Χάρη του Θεού από την Κυριακή 17 Μαΐου και κάθε Κυριακή έως τις 31 Μαΐου θα τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες. Η πρώτη από τις 8:15 π.μ. έως τις 9:30 π.μ. και η δεύτερη από τις 10:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.

Η διπλή τέλεση της Θείας Λειτουργίας δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής αφού λόγω της προσαρμογής σε κάθε Λειτουργία θα μπορούν να συμμετέχουν έως 100 πιστοί. Η διανομή του αντίδωρου δεν θα πραγματοποιείται έξω από τον Ναό αλλά στο τέλος της Θ. Λειτουργίας με τη συμμετοχή εθελοντή θα διανέμεται σε έναν – έναν ξεχωριστά προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Επίσης ενδιάμεσα των δύο Λειτουργιών θα πραγματοποιείται απολύμανση – καθαριότητα.

Όσον αφορά τα Μυστήρια Γάμων και Βαπτίσεως θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 17 Μαΐου και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία με τον Γραμματέα κ. Φώτη Καλύβα (τηλ. 694.9281335)

Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως θα ξεκινήσει από τις 25 Μαΐου κατόπιν συνεννοήσεώς με τους Πατέρες του Ναού.

Τα Ιερά Μνημόσυνα θα τελούνται κανονικώς χωρίς όμως να πραγματοποιείται δεξίωση στην αίθουσα του Ναού.

Η Είσοδος και η Έξοδος των πιστών θα γίνεται από τις πλαϊνές πόρτες, όπου θα υπάρχουν αντισηπτικά και απολυμαντικά και θα λαμβάνει ο καθένας τον σχετικό αριθμό. Ήδη τα καθίσματα έχουν τροποποιηθεί ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις. Τα παράθυρα θα είναι συνεχώς ανοικτά για τον καλύτερο εξαερισμό του Ναού. Υποχρεωτικώς θα φέρεται μάσκα και θα τηρούνται οι αποστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός Ναού.

Αδελφοί μας,

Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, καλούμαστε να μετέχουμε της Θείας Λειτουργίας, τηρώντας απαρεγκλίτως τα μέτρα, έχοντας συναίσθηση της ατοτιμής ευθύνης, και βαθιά πίστη στον Αναστημένο Κύριο μας Ιησού Χριστό προκειμένου να εξέλθουμε νικητές από αυτήν την δοκιμασία, με τις πρεσβείες του Προστάτου μας Αγίου Φωτίου του Μεγάλου.

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη.X