Εισοδεύοντες στη Μεγάλη Εβδομάδα

Εισοδεύοντες στη Μεγάλη Εβδομάδα

«Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος…»
 

Κυριακή των Βαΐων σήμερα, 17η Απριλίου 2022, και η αγία μας Εκκλησία γιορτάζει την θριαμβευτική είσοδο του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ.

Με τη συμμετοχή ευσεβών πιστών, ενοριτών και προσκυνητών, τελέστηκε το πρωί στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης λαμπρή Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση των βαΐων σε ανάμνηση της υποδοχής του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όπου έγινε δεκτός «μετά Βαΐων και κλάδων». 

«Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ» ανάφωνησε και πάλι ο Λαός του Θεού! Ουσιαστικά αποτελεί την είσοδο του Σωτήρος Χριστού στο μαρτύριο στην επίγεια ζωή του, για να ακολουθήσει ο θάνατός Του στο Σταυρό, όπου και θα θανατώσει τον θάνατο σκορπίζοντας την αιώνια ζωή!

Το εσπέρας μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Ακολουθία του Νυμφίου, η αρχή της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδας, που συγκλονίζει κάθε φορά τους πιστούς βιώνοντας το Θείο Πάθος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού που οδηγεί στην Ανάσταση.

Ο Ιερός Ναός για άλλη μια φορά ενδιαφέρθηκε φιλανθρώπως και για τις βιοτικές ανάγκες των συνανθρώπων μας καθώς διανεμήθηκαν δέματα τροφίμων εν όψει του Πάσχα, αποτέλεσμα της μεγάλης αγάπης των ευλαβών πιστών που πρόσφεραν από το υστέρημά τους. Ανάμεσά τους και οι μαθητές των Σχολείων της Ενορίας, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους Δασκάλους και Καθηγητές, αφού εκκλησιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο π. Μακάριος, στην έναρξη της Μ. Εβδομάδας ευχαρίστησε τον ευλογημένο Λαό που στηρίζει πάντοτε το φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας αλλά και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που στηρίζουν με τους κόπους τους την λειτουργία αυτού του πολύπλευρου έργου, ανάμεσά σε αυτό και η δομή του Συσσιτίου, καταθέτοντας κάθε φορά ένα κομμάτι της ψυχής τους.X