Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει πραγματοποιηθήκαν σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, οι Ιερές Ακολουθίες για τη μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθίες, τις οποίες λάμπρυνε έτι περισσότερο με την παρουσία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, κατόπιν σεπτής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ευρισκόμενος τις τελευταίες ημέρες στην Αποστολική Μητρόπολη των Θεσσαλονικέων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του υπογράμμισε μεταξύ των άλλων τη δύναμη της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, η οποία φωτίζει, μεταμορφώνει, αναπληροί και θεραπεύει, και πληρώνει ακόμα τις ζέουσες καρδιές των ανθρώπων, όταν αυτές είναι καθαρές και ειλικρινείς απέναντι στο Θεό.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Παν. Αρχιμ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και οι Πατέρες του Ναού, συμμετέχοντος του ευλαβούς εκκλησιάσματος το οποίο προσήλθε και σήμερα, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα, για να τιμήσει και να προσκυνήσει την Αγία Τριάδα!X