Έναρξη »Ιερών Φωτείων» 2022

Έναρξη »Ιερών Φωτείων» 2022

Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου τα «Ιερά Φώτεια 2022», τα οποία περιλαμβάνουν πνευματικές ομιλίες Πατέρων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.

Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Β’ Κατανυκτικού Εσπερινού, τον οποίο τέλεσε ο Παν. Αρχιμ. π. Ειρηναίος Βογιατζής, Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα των ομιλιών άνοιξε ο προσκληθείς για τον σκοπό αυτό Ιερομόναχος π. Φίλιππος, Γέροντας της Αδελφότητας των Θωμάδων της μικράς Αγία Άννας Αγίου Όρους, ο οποίος με μεστό θεολογικό λόγο ανέπτυξε το θέμα «Η εικόνα του ανθρώπου και η Εικόνα του Χριστού», ενισχύοντας πνευματικά τους πιστούς, ενορίτες και προσκυνητές, που προσήλθαν στον περικαλλή Ιερό Ναό προς τούτο.

Ο Προϊστάμενος Αρχιμ. π. Μακάριος Τσιμέρης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον ομιλητή για την γεμάτη θεολογικά νοήματα ομιλία του, προσφέροντας μία πολύτιμη εμπειρία στους συμμετέχοντες, που μετατρέπεται σε δύναμη και ελπίδα για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσε ο Μουσικολογιώτατος κ. Στυλιανός Ζαχαρίου, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, πλαισιούμενος από συνεργάτες και μαθητές του.

 X