Έναρξη «Ιερών Φωτείων» 2020

Έναρξη «Ιερών Φωτείων» 2020

Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου τα «Ιερά Φώτεια 2020», τα οποία περιλαμβάνουν πνευματικές ομιλίες Πατέρων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.
Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού, το πρόγραμμα των ομιλιών άνοιξε ο προσκληθείς για τον σκοπό αυτό Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, ο οποίος με απλό και μεστό λόγο ανέπτυξε το θέμα της Μετανοίας, ενισχύοντας πνευματικά τους πιστούς ενορίτες και προσκυνητές που προσήλθαν στον νεόδμητο Ιερό Ναό.
Ο Προϊστάμενος Αρχιμ. π. Μακάριος Τσιμέρης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κοζάνη κ. Παύλο για την άδεια του να συμμετέχει ως ομιλητής ο Παν. Αρχιμ. Χριστοφόρος στα «Ιερά Φώτεια» αλλά και προς τον ίδιο τον ομιλητή για την γεμάτη θεολογικά νοήματα ομιλία του, προσφέροντας μία πολύτιμη εμπειρία στους συμμετέχοντες. 
Στο τέλος άπαντες οι πιστοί έλαβαν την πατρική ευλογία του Αρχιμ. Χριστοφόρου.


X